Čokoládový dort srdce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 270 g
  • Prášek do pečiva 8 g
  • Máslo 75 g
  • Vejce 2 ks
  • Káva 150 ml
  • Smetana 33% 300 ml
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Extra Jam Hamé jahoda na potření
  • Jedlé květiny na ozdobu
  • Kakao 60 g
  • Jedlá soda 11 g
  • Cukr krupice 350 g
  • Mléko 220 ml
  • Tvaroh tučný (přes noc překapaný přes látku) 3 ks
  • Cukr moučka 4 lžíce
  • Citronová kůra 1 lžička
  • Makronky na ozdobu
  • Sušené květy na ozdobu

Postup

  • 1

    >>Extra džem jahoda 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Připravíme si dortovou formu ve tvaru srdce, kterou si vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou.

  • 2

    V rendlíku si rozehřejeme máslo a necháme ho vychladnout.

  • 3

    Do misky si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Celou směs promícháme.

  • 4

    Do suché směsi postupně přidáváme cukr, vejce, mléko, kávu a máslo. Vše opět důkladně promícháme.

  • 5

    Těsto dáme do formy a pečeme na 55 - 60 minut.

  • 6

    Korpus necháme vychladnout.

  • 7

    Korpus prořízneme vodorovně na tři stejné díly.

  • 8

    V robotu si vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem. Poté přidáme smetanu, vanilkový extrakt a citrónovou kůru. Šleháme, dokud není krém hezky tuhý.

  • 9

    Korpusy promažeme jahodovým džemem Hamé. Krém si rozdělíme zhruba na tři díly a dvěma díly korpusy promažeme a zbytek použijeme na natření dortu zvenku.

  • 10

    Dort ozdobíme makronkami, čerstvými květy a sušenými květy.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace