Cupcakes s jahodovým krémem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Vyzkoušejte si letos velikonoční pečení trochu jinak! Nadýchané vanilkové cupcakes s čepicí dokonalého jahodového krému vytvoří ideální pódium pro vaše nápady. Ozdobte je miniaturními velikonočními vajíčky, z mandlové hmoty vymodelujte jarní kytičky nebo ptáčky, fantazii se meze nekladou!

Suroviny

Těsto

  • Máslo 110 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 180 g
  • Prášek do pečiva 2 ks

 

  • Cukr krupice 100 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 120 ml
  • Sůl 1 špetka

Náplň

  • Extra Jam jahoda Hamé Sweet 4 lžíce
  • Smetana 3 lžíce
  • Máslo 225 g
  • Vajíčka čokoládová 30 na ozdobu

 

  • Cukr moučka 450 g
  • Růžové potravinářské barvivo dle potřeby
  • Sůl 1 špetka

Postup

  • 1

    S předstihem si vyndejte z ledničky máslo na těsto i na krém, aby mohlo dostatečně změknout. Máslo musí povolit, ale nesmí být zase moc mazlavé nebo dokonce tekuté.

  • 2

    Změklé máslo šlehejte s cukrem do pěny. Elektrickým hnětačem to trvá 3‒5 minut. Přidejte postupně obě vajíčka. Nakonec zapracujte vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr.

  • 3

    Do druhé mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Ručně nebo na velmi pomalý chod hnětače zapracujte třetinu mouky do másla s cukrem. Potom přidejte polovinu mléka, mělo by mít pokojovou teplotu. Pokračujte další částí mouky, zbytkem mléka a nakonec zapracujte i zbylou mouku.

  • 4

    Formu na muffiny vymažte máslem nebo vyložte papírovými košíčky. Rozdělte těsto mezi 12 cupcakes a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C zhruba na 18‒20 minut.

  • 5

    Zatím se pusťte do přípravy krému. Elektrickým šlehačem 2‒3 minuty šlehejte změklé máslo se špetkou soli. Potom pozvolna zapracujte moučkový cukr. Přidejte jahodový džem a nakonec i smetanu a růžové potravinářské barvivo. Prošlehejte, ale ne moc dlouho, aby se do krému nedostalo moc vzduchu. Má mít spíš tužší konzistenci, zhruba jako zmrzlina.

  • 6

    Krém naplňte do zdobicího kornoutu a ozdobte jím cupcakes. Můžete ho také natřít pomocí nože nebo lžíce pro neuspořádaný vzhled. Ozdobte dekoračními vajíčky a nechte trochu zatuhnout v lednici.

  • 7

    TIP!

    • Pokud je krém příliš tuhý, přidejte lžíci šlehačky nebo mléka. Pokud je moc tekutý, přidejte lžíci cukru. 
    • Máslo na krém musí být opravdu změklé. Nejde to ošidit rozpouštěním ani mikrovlnkou, protože se krém okamžitě přestane chovat tak, jak má ‒ dělají se v něm hrudky nebo je příliš tekutý. 
    •  


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace