Domácí müsli tyčinky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Nejlepší svačinka je od maminky. A ještě lepší je ta, kterou děti pomohou připravit. Nebojte se a pusťte je do kuchyně. Vychováte další generaci kuchařů, kteří vám budou s láskou připravovat nedělní snídaně do postele.

Suroviny

  • Mandle mleté 180 g
  • Ovesné vločky 150 g
  • Švestky sušené 150 g
  • Slunečnicová semínka 80 g
  • Pasta tahini 2 lžičky
  • Hamánek nápoj s broskvemi 500 ml
  • Lněná semínka 2 lžíce
  • Nahrubo nasekané mandle 100 g
  • Sušené datle 12 ks
  • Sušené brusinky 50 g
  • Mletá skořice 2 lžičky
  • Med 130 ml
  • Máslo 1 lžička

Postup

  • 1

    Hranatý pekáč vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Množství odpovídá zhruba velikosti pekáče 20 x 20 cm.

  • 2

    Třetinu vloček nechte stranou a všechny zbývající suché ingredience smíchejte v míse – mleté, sekané mandle, vločky, nasekané sušené ovoce, brusinky, slunečnicová, lněná semínka a skořici.

  • 3

    V menší misce rozmíchejte tahini, med a broskvový nápoj a prošlehejte dohladka. Směs nalijte do druhé mísy a promíchejte.

  • 4

    Přesuňte to do pekáče, urovnejte a stlačte na tloušťku maximálně jeden centimetr. Povrch posypejte zbývajícími vločkami a opět přimáčkněte. Překryjte pekáč potravinovou fólií a nechte v chladu do druhého dne.

  • 5

    Následující den nakrájejte na tyčinky a můžete si je hned vzít na snídani nebo svačinu.

  • 6

    TIP

    • Místo medu můžete použít také javorový sirup.
    • Nakrájené müsli tyčinky je dobré proložit kousky pečicího papíru, aby se neslepily. 
    • Müsli tyčinky jsou krásně vláčné. Pokud je chcete křupavější, můžete je před nakrájením 30 minut zapéct při teplotě 150 °C.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace