Domácí podzimní (halloweenská) pizza s dýní, modrým sýrem a ořechy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Vyzkoušejte speciální pizzu ve stylu strašidelného svátku

Suroviny

Přeliv

  • Dýně Hokaido 1 půlka
  • Kečup 500 ml
  • Sýr s modrou plísní 1 dle chuti
  • Sůl 1 dle chuti

 

  • Vlašské ořechy 1 hrst
  • Bazalkové pesto 2 lžíce
  • Sýr cheddar strouhaný 200 g
  • Pepř 1 dle chuti

Těsto

  • Droždí 1 kostka
  • Vlažná voda 250 ml
  • Olivový olej 1 lžíce

 

  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Sůl 1 špetka

Postup

  • 1

    TIP 1: Jako ideální sýr s modrou plísní použijte gorgonzolu

    Droždí s cukrem rozmíchejte ve 100 ml vody. Mouku vysypte na vál, uprostřed vytvořte důlek, osolte. Vodu s droždím a cukrem vlijte do důlku a zapracujte s moukou. Až mouka vodu vstřebá, přilijte zbývající vodu i olej a pokračujte v hnětení.

  • 2

    Vál i ruce si podle potřeby poprašte moukou. Těsto hněťte alespoň 10 minut, nebo dokud nebude pěkně pružné.  Hotové těsto nechte alespoň 20 minut kynout při pokojové teplotě, musí zdvojnásobit objem. Nakonec z těsta vypracujte rukama libovolný tvar a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky a 10 minut ji povařte ve vroucí vodě. Troubu si předehřejte na 250 C. Kečup smíchejte v misce s pepřem a pestem. Plát hojně potřete kečupovou směsí, posypte strouhaným sýrem a klaďte na ni dýni, ořechy a rukama rozdrolte i sýr s modrou plísní. 

  • 4

    Pečte asi 10 minut, dokud nebudou okraje nazlátlé. Výsledek můžete i dle chuti jemně pokapat medem.

    TIP 2: Pokud vám zbylo hodně dýně, můžete ji použít do hřejivé dýňové polévky


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace