Farfalle s lososem, rajčaty a špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Těstoviny (farfalle-mašličky) 250 g
  • Třtinový cukr 1 lžíce
  • Česnek 1 stroužek
  • Máslo rozpuštěné 1 lžíce
  • Pepř
  • Omáčka teriyaki 2 lžíce
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Rajčata krájená Otma gurmán 400 g
  • Špenát listový 200 g
  • Šalotka 2 ks
  • Sůl
  • Filety z lososa 300 g
  • Sezam 2 lžíce

Postup

  • 1

    >>Rajčata loupaná krájená 400g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Lososa si nakrájíme na čtverečky o velikosti zhruba 3x3 cm a naložíme do teriyaki omáčky minimálně na půl hodiny.

  • 2

    Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu.

  • 3

    Na přepuštěném másle si osmahneme dozlatova šalotku (nadrobno nakrájenou). Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, zarestujeme ho a nakonec do pánve nasypeme špenát, který krátce orestujeme. Podle chuti ho osolíme a opepříme.

  • 4

    Na olivovém oleji si na pánvi opečeme lososa z obou stran. Když je losos hotový, obalíme ho v sezamu.

  • 5

    Krájená rajčata s třtinovým cukrem na pánvi zredukujeme.

  • 6

    Uvařené těstoviny smícháme s rajčatovou směsí a se špenátem. Podáváme je v hlubokém talíři s lososem.


Nahrávám