Flank steak s křenovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 13 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • flank steak (tloušťka 5 cm) 1 ks
  • Čerstvý tymián 3 větvičky
  • Pečivo k podávání
  • Ocet lžička
  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Pepř mletý černý 1 lžička
  • Máslo rozpuštěné 3 lžíce
  • Sušený česnek 1 lžička
  • Majonéza 3 lžíce
  • Krenex Znojmia 3 lžíce
  • Česnek
  • Sůl

Postup

  • 1

    Ingredience:

    • 1 flank steak (tloušťka 5 cm)
    • sůl na dochucení
    • 3 lžíce rozpuštěného másla
    • 2 větvičky tymiánu
    • lžička sušeného česneku
    • pečivo k podávání

    Na křenovou omáčku

    • 3 lžíce majonézy
    • lžička octu
    • 3 lžíce Znojmia Krenex
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 stroužky prolisovaného česneku
    • lžička čerstvě mletého pepře

     

  • 2

    Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Tymián otrhejte z jedné větvičky a přidejte k máslu, přisypte česnek a promíchejte. Steak (musí mít pokojovou teplotu) přelijte máslem a nechte 5 minut marinovat.

  • 3

    Připravte si křenovou omáčku. Smíchejte majonézu s octem a Krenexem. Přidejte zbylé ingredience na omáčku a metličkou promíchejte.

  • 4

    Rozdělejte gril a na rozpáleném grilovacím kameni připravený steak zprudka ze všech stran osmažte (cca 30 vteřin z každé strany). Přidejte zbytek másla z marinády a pečte dalších 30 vteřin z jedné a 30 vteřin z druhé strany.

  • 5

    Steak přendejte na prkýnko a nechte 10 minut odpočívat, pak nakrájejte na plátky, posypejte zbylým tymiánem a podávejte s pečivem a křenovou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace