Hranolky z podzimní zeleniny pečené v troubě a hořčicový dip


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Zapomeňte na brambory a taky zapomeňte na smažení. Nebo raději rovnou přestaňte srovnávat, protože tohle je jiné. Naprosto dokonalé spojení podzimních dobrot, které je jedním slovem: lahoda!

Suroviny

Nezařazené

  • Mrkev 4 ks
  • Červená řepa 3 bulvy
  • Hrubá sůl dle chuti

 

  • Celer 1 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce

Dip

  • Majonéza 3 lžíce

 

  • Hořčice hrubozrnná 1 lžíce

Postup

  • 1

    Zeleninu oškrábejte a nakrájejte na hranolky. V míse zalijte olivovým olejem a pořádně promíchejte, aby se všechny hranolky obalily. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, posolte a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 2

    Na dip prošlehejte majonézu s hořčicí. Můžete případně dochutit solí nebo pár kapkami citronové šťávy.

  • 3

    TIP! Hotové hranolky můžete jíst samotné jako skvělou zeleninovou večeři. Hodí se také jako příloha k pečenému masu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace