Italská pizza


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Rukola 2 hrsti
  • Vlažná voda 150 ml
  • Šunka sušená 8 plátků
  • Sůl 1 lžička
  • Sýr parmezán 60 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Rajčatový protlak OTMA 70 g

Postup

  • 1

  • 2

    Mouku osolte a prosijte do mísy. Droždí dejte do vody a promíchejte. Kvásek vlijte do mouky a zapracujte. Těsto hněťte tak dlouho dokud není zcela hladké a přestane se přichytávat ke stěnám mísy. Připravené těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.

  • 3

    Těsto opět prohněťte, rozpulte a na pomoučněné pracovní desce vytvarujte dvě pizzy. Kromě okrajů potřete celou protlakem. Poklaďte natrhanou sušenou šunkou a posypte polovinou parmezánu. Dejte péct do trouby, dokud nezačnou zlatavět okraje (cca 10 minut).

  • 4

    Vyndejte, nakrájejte na osminky, posypte zbylým parmazánem a ozdobte rukolou.


Nahrávám