Jablečné lívanečky s podmáslím a jahodami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pokud máte rádi lívance, tyto jablíčkové si zamilujete. Plátek opečeného jablka vypadá netradičně a díky dužině nastrouhané rovnou do těsta jsou lívance krásně šťavnaté. Navíc jsou neodolatelně nadýchané!

Suroviny

  • Mouka hladká 200 g
  • Podmáslí 240 ml
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Extra Jam jahoda Hamé méně sladký 1 ks
  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Máslo na vymazání

Postup

  • 1

    Jablka nechte vcelku a ostrým nožem vykrojte jádřinec. Potom je nakrájejte na slabší kolečka tak, aby uprostřed zůstala kulatá díra po jádřinci. Plátky zalijte v hrnci nebo míse horkou vodou s citronovou šťávou. Nechte chvíli stát, aby jablka změkla, a pusťte se do těsta.

  • 2

    Mouku prosejte do mísy a smíchejte s cukrem a kypřicím práškem. V další nádobě prošlehejte vajíčka a podmáslí.

  • 3

    V mouce udělejte důlek a vlijte do něj ušlehaná vajíčka s podmáslím. Pořádně promíchejte na hladké řidší těsto. Můžete k tomu použít i mixér. Jedno jablko nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte do těsta. Nemusíte ho ani loupat.

  • 4

    Lívanečník zlehka vytřete máslem a do každé jamky položte jeden plátek jablka. Přelijte těstem a pečte. Až se na povrchu začnou objevovat a praskat bublinky, otočte a opečte lívanec z druhé strany.

  • 5

    Hotové lívance potírejte jahodovým extra jamem a hned podávejte.

  • 6

    TIP! Než zalijete jablíčka těstem, poprašte je na pánvi špetkou skořice. Připravte si úžasné máslo z pekanových ořechů – rozmixujte máslo a hrst pekanových ořechů spolu se špetkou skořice na hladkou pastu. Na ještě horké lívance dejte lžičku pekanového másla a hned podávejte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace