Jednoduché kokosky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Salko 1 ks
  • Mletý kokos 200 g

Postup

  • 1

    Salko smícháte s kokosem, a vytvoříte tak lepivou hmotu.

  • 2

    Hmotu dávkujete na plech (do Remosky) pomocí dvou lžiček. Na plech používám teflonový pečící papír, ale lze i bez pečícího papíru. Mezi jednotlivými kousky nechejte místo, hmota se pečením trochu rozteče do stran.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 12 minut, dokud těsto nebude mít zlatavý nádech. V Remosce doba pečení trvala cca 10 minut, lépe se pracuje, pokud máte alespoň dvě nádoby na pečení.

  • 4

    Po upečení jsou kokosky ještě poddajnější, po vychladnutí trochu ztuhnou. Pokud je chcete uchovat křupavé, skladujte je bez přístupu vzduchu. Při skladování za přístupu vzduchu chytají kokosky vzdušnou vlhkost a jsou měkčí. V obou variantách jsou však velmi chutné a přirozeně bezlepkové.


Nahrávám