Jogurtový dort s pečenými jablky a skořicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Pečená jablíčka jsou vynikající pochoutka samy o sobě. Můžete z nich připravit také třeba tento vynikající dort, který bude vhodný i pro nejmenší.

Suroviny

  • Jablko 2 ks
  • Sušenky karamelové 150 g
  • Sýr žervé 300 g
  • Želatina prášková 1 sáček
  • Ovocná přesnídávka EASYFRUIT Golden Apple 200 g
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Citron 1 ks
  • Máslo 125 g
  • Jogurt bílý řecký 300 g
  • Cukr 70 g
  • Rozinky 1 hrst

Postup

  • 1

    >>Ovocná přesnídávka EASYFRUIT Golden Apple koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Jablka rozpulte, vykrojte jádřinec a i se slupkou je nakrájejte na měsíčky. Pokapejte trochou citronové šťávy a dejte na 10 až 12 minut péct do trouby při 180 °C. Nechte vychladnout.

  • 2

    Sušenky rozdrťte úplně najemno. Můžete je jednoduše rozsekat v mixéru nebo vložit do igelitového sáčku a válečkem nebo paličkou rozbít. Rozinky dejte namočit do trochu teplé vody, aby změkly. Dno dortové formy o průměru 20 cm vystelte potravinářskou fólií. Pro snadnější manipulaci s dortem můžete obalit i stěny formy.

  • 3

    Máslo rozpusťte, smíchejte ho se sušenkovými drobky a cukrem a vzniklou hmotu namačkejte na dno dortové formy. Pevně stlačte a pečlivě uhlaďte – dobře to jde třeba skleničkou s rovným dnem.

  • 4

    K žervé přidejte jogurt, 3 lžíce citronové šťávy a půl lžičky skořice. Dobře prošlehejte, nejlépe ručním šlehačem.

  • 5

    Želatinu rozmíchejte ve 100 ml vody a nechte nabobtnat. Poté smíchejte v hrnci s ovocnou přesnídávkou a za stálého míchání pozvolna zahřívejte při nízké teplotě, dokud se želatina zcela nerozpustí. Hotovou směs zapracujte k základu z jogurtu a žervé.

  • 6

    Třetinu krému nalijte do formy s polovinou pečených jablek a rozinkami. Jablka můžete pro snadnější servírování nakrájet na menší kousky. Na to nalijte zbytek náplně a uhlaďte povrch. Přesuňte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby dort zatuhnul. Před podáváním odstraňte dortovou formu, ozdobte dort zbývajícími pečenými jablky a poprašte skořicí.

  • 7

    TIP!

    • Rozinky před použitím namočte do vlažné vody, aby byly vláčnější. Pokud nebudete dávat dort dětem, můžete na rozinky použít i trochu rumu.

     


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace