Kančí se zelím a karlovarskými knedlíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 3 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Zelí bílé Znojmia 640 g
  • Sádlo vepřové lžíce
  • Celer 0.5 ks
  • Petržel 2 ks
  • Kmín lžička
  • Jalovec 7 kuliček
  • Sůl
  • Mouka hladká 100 g
  • Mléko 180 ml
  • Vejce 2 ks
  • Olej lžíce
  • Kančí kýta 750 g
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 2 ks
  • Slanina 150 g
  • Nové koření 7 kuliček
  • Hovězí vývar 500 ml
  • Pepř
  • Rohlík 7 ks
  • Najemno nakrájená petrželka 2 hrsti
  • Muškátový oříšek mletý 0.5 lžička

Postup

  • 1

    Ingredience:

    • 600 g Znojmia Zelí bílé
    • 750 g kančí kýty
    • lžíce sádla
    • 2 mrkve
    • ½ celeru
    • 2 cibule
    • 2 petržele
    • 150 g slaniny
    • lžička kmínu
    • 7 kuliček nového koření
    • 7 kuliček jalovce
    • 500 ml hovězího vývaru
    • sůl a pepř
    • lžíce hladké mouky

    na karlovarské knedlíky:

    • 7 starších rohlíků
    • 180 ml mléka
    • 2 hrsti čerstvé, nadrobno nasekané petrželky
    • 2 vejce
    • 100 g hrubé mouky
    • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
    • lžička soli
    • lžíce oleje

  • 2

    Rohlíky nakrájejte, rozložte a nechte oschnout. Oloupejte mrkev, celer a petržel a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte v hrnci a vyjměte.

  • 3

    Maso nakrájejte na kostky a na ½ lžíci sádla osmahněte. Osolte a opepřete. Přidejte drcené nové koření, jalovec, strouhanou zeleninu a polovinu cibule. Orestujte, vlijte vývar a duste zhruba hodinu dozměknutí.

  • 4

    Zelí nechte okapat. Na zbylém sádle nechte zesklovatět, posypte lžící mouky a přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a okmínujte. Duste zhruba 10 minut.

  • 5

    Připravte knedlíky. Oddělte bílky a žloutky zvlášť. Nakrájené rohlíky dejte do mísy, pokropte trochou mléka a promněte. Nechte 10 minut odležet. Přisypte petrželku a dejte vařit vodu na knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace