Koláč bez mouky s broskvemi a pistáciemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Jsou nadýchanost sama a navíc zcela bez použití mouky! Tak vypadá dokonale lehký koláč pro pohodové odpoledne. Už se také těšíte?

Suroviny

  • Cukr moučka 100 g
  • Jogurt bílý řecký 80 ml
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Máslo 1 lžička
  • Bílek 6 ks
  • Pistácie 220 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Broskvový kompot plátky Vasco da Gama 2 sklenice
  • Maliny na ozdobu

Postup

  • 1

    Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Potom začněte po dávkách zapracovávat moučkový a vanilkový cukr. Přidejte mleté, nesolené pistácie, jogurt a lžičku prášku do pečiva.

  • 2

    Hmotu vylijte do máslem vymazané dortové formy a povrch uhlaďte. Nahoru naaranžujte broskvové plátky a do mezer mezi broskve dejte polovinu malin nebo borůvek.

  • 3

    Koláč přikryjte alobalem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C na 30 minut. Potom odkryjte a dalších 30–40 minut pečte dozlatova.

  • 4

    Upečený koláč nechte úplně vychladnout a teprve potom vyjměte z formy. Ozdobte zbylým čerstvým ovocem a poprašte moučkovým cukrem.

     

  • 5

    TIP

    • Aby byly pistácie krásně zelené, můžete je oloupat. Postupuje se jako u mandlí – krátce je spařte horkou vodou a děrovanou naběračkou je přendejte do látkové utěrky. Stačí jen promnout a většina slupek se sloupne sama. Zbytek odstraňte ručně. Postupujte rychle, protože slupky rychle zasychají a začnou se zase přichytávat.
    • Pro jednodušší vyjmutí z formy vyložte dno pečicím papírem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace