Křehký rybízový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 370 g
  • Žloutek 4 ks

 

  • Cukr moučka 150 g
  • Změklé máslo 150 g

Poleva

  • Cukr krupice 150 g
  • Bílek 3 ks

 

  • Cukr vanilkový 0.5 balení
  • Rybíz červený 1 hrnek

Postup

  • 1

    Z másla, mouky, cukru moučka a žloutků vypracujeme těsto.To rozprostřeme na menší plech(do remosky zpracujeme poloviční dávku). Je to v podstatě linecké, né moc dobře se s ním pracuje, ale výsledek stojí za námahu. Těsto upečeme na 200°C do světle růžové barvy.

  • 2

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme vanilkový cukr a cukr krupici(krystal), zase vyšleháme a nakonec jemně vmícháme rybíz. Rozprostřeme na upečené a vychladlé těsto. Dáme péct na 170°C (horní pečení u trouby, v remosce nemusíme teploty řešit). Pečeme do zlatova.


Nahrávám