Kuře Marbella


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 30 minut
  • 5 porce
  • Začátečník

Dokonale šťavnatá kuřecí pečeně v zajímavé kombinaci středomořských chutí a vůní. Exotický mix oliv, cukru, octa a švestek se při pečení skvěle prolne a výsledek si zamilují dospělí a překvapivě i děti.

Suroviny

  • Maso kuřecí 7 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Česnek palice 1 ks
  • Švestky sušené 1 hrst
  • Cukr hnědý 4 lžíce
  • Víno bílé 250 ml
  • Ocet vinný 3 lžíce
  • Olivy 3 lžíce
  • Oregano 2 lžíce
  • Sůl 1 lžička

Postup

  • 1

    Do pekáče, ve kterém budete péct kuřecí maso, dejte olivový olej, ocet, sůl, nakrájené švestky, olivy (nejlépe hnědé), prolisovaný česnek a nasekané oregano. Promíchejte a naskládejte do marinády kuřecí kousky masa i s kostmi, kůží dolů.

  • 2

    Přesuňte do lednice a nechte přes noc marinovat. Občas kousky masa přeskládejte, aby se rovnoměrně rozležely.

  • 3

    Před pečením všechny kuřecí kousky vyrovnejte kůží nahoru. Zalijte bílým vínem a posypejte hnědým cukrem. Pekáč přiklopte a dejte na hodinu a půl péct do trouby vyhřáté na 170 °C.

  • 4

    Poté odstraňte horní pekáč a nechte ještě 20–30 minut dopéct. Podávejte s bílým pečivem nebo kuskusem.

  • 5

    TIP! Ke kuřeti můžete přidat také naložené kapary a bobkový list. Kuře Marbella je skvělé jídlo na párty - menší porce si hosté snadno rozeberou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace