Lehký těstovinový salát s tuňákem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Těstoviny 350 g
  • Červená cibule 0.5 ks
  • Okurka salátovka 200 g
  • Kapary 0.5 hrnek
  • Olivový olej 0.25 hrnek
  • Hořčice dijonská lžička
  • Sůl lžička
  • Nasekaná petržel lžíce
  • Tuňák kousky ve vlastní šťávě Hamé 185 g
  • cherry rajčata 400 g
  • Olivy zelené 0.5 hrnek
  • Citronová šťáva 3 lžíce
  • Jogurt bílý 2 lžíce
  • Sušený česnek 0.25 lžička
  • Pepř 0.25 lžička

Postup

  • 1

    Těstoviny uvařte podle návodu. Slijte a nechte vychladnout.

  • 2

    Okurku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte. Cibuli nakrájejte na drobné proužky, rajčata přepulte a olivy a kapary nechte okapat. A vše dejte do velké salátové mísy. Promíchejte.

  • 3

    Tuňáka nechte okapat a přimíchejte k salátu.

  • 4

    Připravte si zálivku. Smíchejte citronovou šťávu s olejem, jogurtem a hořčicí. Přimíchejte sůl, sušený česnek a pepř. Zálivkou přelijte připravený salát, posypte petrželkou a znovu promíchejte.

     


Nahrávám