Lentilkové mini dortíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka mandlová 100 g
  • Třtinový cukr 180 g
  • Vejce 2 ks
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Tvaroh tučný 500 g
  • Cukr moučka 3 lžíce
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej 130 ml
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Extra Jam Hamé lesní směs 12 lžiček
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Lentilky

Postup

  • 1

    Na muffiny:

    • 100 g mandlové mouky
    • 150 g hladké mouky
    • 180 g třtinového cukru
    • 130 ml oleje
    • 2 vejce
    • 1 prášek do pečiva
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • 1 lžička citrónové kůry

    Na dokončení:

    • 12 lžiček Extra Jam lesní směs
    • 500 g tučného tvarohu
    • 250 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • lentilky

  • 2

    V míse si smícháme všechny suroviny na muffiny. Vzniklé těsto plníme do plechu na muffiny, který si vyložíme papírovými košíčky na muffiny (12 ks). Pečeme na 180 stupňů 18 - 20 minut.

  • 3

    V robotu si ušleháme tvaroh s cukrem. Přidáme do něj smetanu ke šlehání a šleháme, dokud nám krém hezky nezhoustne.

  • 4

    Krém si naplníme do sáčku s nástavcem na zdobení. Na upečené (vychladlé) muffiny dáme lžičku Extra Jam lesní směs a zdobíme tvarohovým krémem.

  • 5

    Nakonec muffiny ozdobíme lentilkami (až těsně před podáváním).


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace