Masopustní bavorské vdolky s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí sušené pekařské Vitana 1 balení
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Cukr moučka 40 g
  • Vejce 2 ks
  • Rum 4 lžíce
  • Šlehačka ke šlehání 250 ml
  • Sůl špetka
  • Mléko 250 ml
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Olej řepkový 30 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé na ozdobu

Postup

  • 1

    Ingredience:

    na těsto:

    • 1 balíček Vitana Droždí sušené pekařské
    • špetka soli
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 250 ml vlažného mléka
    • 40 g moučkového cukru
    • 500 g polohrubé mouky
    • 2 vejce
    • 30 ml řepkového oleje + na smažení
    • 4 lžíce tuzemáku

    na ozdobu:

  • 2

    Droždí vsypte do misky, přidejte 2 lžíce hladké mouky, lžičku cukru a promíchejte, a 4 lžíce vlažného mléka a nechte 5 minut odpočívat. Polohrubou mouku smíchejte se solí, zbylým cukrem, vejci, tuzemákem a připraveným kváskem z droždí. Přidejte 30 ml oleje a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 15 minut na teplém místě vykynout.

  • 3

    Na pomoučněném válu vykynuté těsto propracujte a vyválejte placku o tloušťce 2 cm. Z ní vykrojte pomocí sklenice kolečka o průměru 6 cm. Ty nechte ještě 10 minut vykynout, poté prsty trochu roztáhněte a uprostřed nich udělejte malý důlek.

  • 4

    Ve vyšším pánvi na rozpáleném oleji vdolky po obou stranách osmažte dozlatova a poté nechte okapat na ubrousku od přebytečného oleje.

  • 5

    Vychladlé vdolky ozdobte povidly, vyšlehanou šlehačkou a pocukrujte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace