Masopustní koblihy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Nezařazené

  • Vejce 1 ks
  • Mouka hladká 3 hrnky
  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Teplá voda 1 hrnek
  • Rum 1 lžíce
  • Extra Jam Hamé jahoda 1 ks

 

  • Sušené droždí 1 balení
  • Prášek do pečiva 0.5 balení
  • Citronová kůra 1 lžíce
  • Olej slunečnicový 1.5 lžíce
  • Sůl 0.5 lžička
  • Sáček k zamrazení 1 l

Poleva

  • Cukr moučka na ozdobu

 

Postup

  • 1

    >>Extra Jam jahoda 340g Hamé koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Do litrového sáčku k zamrazení vsypte droždí, teplou vodu, cukr, rum, citronovou kůru, olej, vejce a mouku. Zavřete a pořádně promíchejte. Sáček dejte do mísy s teplou vodou a nechte kynout zhruba hodinu.

  • 2

    Těsto vyklopte ze sáčku na pomoučněný vál a vypracujte nelepkavé těsto. Vyválejte placku o tloušťce jeden centimetr a pomocí sklenice vykrojte budoucí koblihy. Přikryjte je utěrkou a nechte ještě 30 minut odpočívat.

  • 3

    Hrnec naplňte olejem (do výčky cca 5 cm) a dejte na rozehřátou plotýnku. Jakmile je olej dost horký, začněte smažit koblihy. Každou stranu 1-2 minuty.

  • 4

    Nechte koblihy vychladnout. Džem rozmixujte ručním mixérem, naplňte jím plničku a s její pomocí vstříkněte džem do středu všech koblih.

  • 5

    Hotové koblihy pocukrujte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace