Miniburgery s wasabi majonézou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Jestli milujete burgery, nemusíte se jich vzdát ani na silvestra a své hosty překvapíte efektními miniaturami. Nebojte se netradičního koření pro masovou směs. Z celkové chuti gentlemansky zmizí a při jídle budete vnímat jenom intenzivní chuť voňavého a šťavnatého masa.

Suroviny

Maso

  • Maso hovězí mleté 500 g
  • Cukr hnědý 1 lžička
  • Hřebíček 2 ks
  • Pepř dle chuti

 

  • Stroužek česneku 1 ks
  • Jalovec 2 kuličky
  • Čerstvý tymián 1 lžička
  • Olej na potření

Dresink

  • Majonéza Otma 150 g
  • Pomerančová šťáva 1 lžička
  • Kůra z citronu 1 špetka
  • Kůra z limetky 1 špetka

 

  • Wasabi pasta 2 lžičky
  • Limetová šťáva 1 lžička
  • Pomerančová kůra 1 špetka

Příloha

  • Bulka mini 10 ks

 

  • Listy salátu 8 ks

Postup

  • 1

    Jalovec a hřebíčky roztlučte v hmoždíři na jemný prášek. Pokud byste měli koření mleté, použijte půl lžičky od každého.

  • 2

    Mleté maso rozdrobte do mísy. Přidejte roztlučené koření, tymián a prolisovaný česnek a lehce rukama smíchejte.

  • 3

    Ze směsi vytvarujte malé burgery o průměru zhruba 5 cm. Dejte je na půl hodiny vychladit a zatím si připravte majonézu.

  • 4

    V misce důkladně prošlehejte majonézu s wasabi. Zamíchejte limetovou a pomerančovou šťávu, jemně nastrouhanou kůru z limety, citronu a pomeranče. Podle chuti osolte a nechte odpočívat v lednici.

  • 5

    Vychlazené burgery potřete olejem a opečte na pánvi 4 minuty na každé straně. Můžete je také ogrilovat v troubě.

  • 6

    Minibulky překrojte. Do každé dejte plátek salátu, opečený burger a lžíci wasabi majonézy. Spíchněte párátkem a můžete podávat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace