Mrkvové rohlíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 300 g
  • Mrkev strouhaná 180 g
  • Sůl 1 špetka
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Švestková povidla 1 ks
  • Máslo 150 g
  • Jogurt bílý 2 lžíce
  • Kůra z 1 pomeranče 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Cukr moučka 1

Postup

  • 1

    Mouku propracujte rukama se studeným máslem do drobenky, mrkve nastrouhejte najemno a přisypte je k drobence. Nakonec přidejte také jogurt, sůl, pomerančovou kůru, skořici a vypracujte těsto. 

  • 2

    Mísu přikryjte a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici. Troubu rozpalte na 180 stupňů. Připravte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem. 

  • 3

    Těsto si rozdělte na 4 přibližně stejné díly a z každého vyválejte placku asi 3 mm silnou. Placku nakonec rozřezejte na 8 trojúhelníků. 

  • 4

    Na každý trojúhelníček dejte lžičku povidel a zarolujte je směrem ke špičce do tvaru rohlíčku. 

  • 5

    Rozšlehejte v misce vejce. Rohlíčky dejte na pečicí papír a potřete je vajíčkem.

  • 6


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace