Pečená kotleta s párkem a šťouchaným bramborem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Nezařazené

  • Cibule 2 ks
  • Párek 2 ks
  • Pepř 2 špetka
  • Voda 200 ml

 

  • Máslo 2 lžičky
  • Sůl 2 špetka
  • Nasekané bylinky (petrželka,pažitka,bazalka) 2 lžíce

Maso

  • Vepřová kotleta 500 g

 

Příloha

  • Uvařené brambory 12

 

Přeliv

  • Česnek 2 ks

 

Postup

  • 1

    Kotletu vcelku si osolím, opepřím, prošpikuji párkem a česnekem. Do pekáčku si dám trošku vody, položím kotletu, přidám cibuli kterou si nakrájím na velké kusy a zbytek česneku. Pečeme přiklopené v troubě tak hodinu a půl. Záleží jakou máte troubu. Pak kotletu odklopím, podlévám a pečeme ještě 20 min, aby se nám udělala křupavá kůrčička. Mezitím si uvařím brambory. Po uvaření brambory scedím. Přidám máslo a rozšťouchám. Nakonec posypu brambory pažitkou. Přeji dobrou chuť


Nahrávám