Pečený losos s křupavým chřestem a rajčatovou salsou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Chystáte se na jarní detox? Dopřejte si vyváženou porci kvalitních bílkovin a vitaminů na talíři! Maso z lososa dodá nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. Chřestové stonky kromě skvělé chuti umějí odvádět přebytečnou vodu z těla. Proto je milují hollywoodské hvězdy a my jim rozumíme!

Suroviny

  • Filety z lososa 2 ks
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Chřest zelený 1 svazek
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Sušený česnek 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Rajčata krájená Otma gurmán 1 plechovka
  • Citron 1 ks
  • Oregano čerstvé 1 hrst
  • Mandle mleté loupané 150 g
  • Vejce 2 ks
  • Oregano sušené 1 lžíce
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    >>Rajčata loupaná krájená 400g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Citron pečlivě omyjte a ostrouhejte z něj kůru. Potom překrojte na polovinu a vymačkejte šťávu. Obojí budete potřebovat na salsu i pro naložení lososa.

     

  • 2

    Lžičku kůry a lžičku šťávy smíchejte s olivovým olejem a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Prolisujete do marinády polovinu česneku, promíchejte a směs důkladně vetřete do lososových filetů. Nechte v lednici půl hodiny marinovat.

     

  • 3

    Chřesty opláchněte a odkrojte zdřevnatělé konce. Zelené chřesty mívají jemné stonky a většinou není nutné odstraňovat slupku. Pokud máte větší stonky, odstraňte pevnou slupku zhruba ze dvou třetin stonku.

  • 4

    V misce smíchejte mleté mandle, parmazán, granulovaný česnek, sušené oregano a lžičku soli. V jiné misce prošlehejte vajíčka. Každý chřestový stonek namočte ve vajíčku a poté obalte v připravené směsi. Hned klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut v troubě při 200°C.

  • 5

    Na rajčatovou salsu smíchejte krájená rajčata s jednou lžičkou citronové kůry a lžičkou šťávy, přidejte nasekané oregano a zbývající dva stroužky česneku, také prolisované. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

     

     

  • 6

    Připravené filety dejte na plech vyložený pečicím papírem a 10–12 minut pečte v troubě předehřáté na 180°C.

  • 7

    Hotového lososa přelijte na talíři rajčatovou salsou a podávejte s pečenými chřesty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace