Pečený mořský vlk s pestem z dýňového oleje


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Nebojte se gastronomického střetu s rybou vcelku. Mořský vlk je menší ryba a jeho příprava není o nic komplikovanější než u filetů. I dýňové pesto je raz dva připravené a vytvoří dojem sofistikovaného receptu.

Suroviny

  • Mořský vlk 1 ks
  • Sýr parmezán 100 g
  • Dýňový olej Vasco da Gama 5 lžic
  • Olej olivový dle potřeby
  • Dýňová semínka 50 g
  • Stroužek česneku 3 ks
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Rozehřejte troubu na 180 °C. Mořského vlka osušte papírovou utěrkou, potřete olivovým olejem a posolte. Na boku každé ryby udělejte několik hlubších šikmých zářezů a dejte na plech péct 20 minut.

  • 2

    Než se ryba upeče, připravte si pesto. Na suchou pánvičku dejte opražit semínka. Až začnou zlátnout a praskat, přesypejte je na talíř a nechte zchladnout.

  • 3

    Všechny pevné suroviny na pesto dejte do mixéru – pokrájený parmazán, česnek i opražená dýňová semínka. Nasekejte nadrobno, přesuňte do misky a teprve potom přilijte dýňový olej. Promíchejte a osolte.

  • 4

    Upečenou rybu pokapejte pestem a podávejte.

  • 5

    TIP! Pokud pesto nespotřebujete najednou, uchovejte ho v ledničce v uzavřené sklenici. Vydrží i několik dnů. Na pestu si pochutnáte i s jinou bělomasou rybou. Příště vyzkoušejte třeba pražmu nebo i filety.


Nahrávám