Perníková chaloupka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Perníkové koření 1 lžička
  • Kakao 30 g
  • Cukr moučka 140 g
  • Mouka hladká 400 g
  • (Ořechy a med z farmářského trhu) 100 g
  • Vejce 2
  • Máslo 60 g

Postup

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, přidáme tuk rozehřátý s medem, vejce, moučkový cukr, perníkové koření a sodu. Vše vypracujeme na hladké těsto a vložíme jej do lednice přes noc odpočinout.Poté z těsta na pomoučněném vále vyválíme asi půl cm silný plát a podle šablon, které jsme si připravili z papíru nebo podle vlastní fantazie, vykrajujeme jednotlivé části chaloupky.Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě přibližně 8 - 10 minut. Hotové a ještě teplé perníky potíráme bílkem.pro lesk

  • 2

    Jednotlivé části k sobě přilepujeme bílkovou polevou (bílek, cukr a citronová šťáva) 250g moučkového cukru 4x prosátého 1 bílek a lžičku citronové šťávy vše ručně vyšlehat na krémovou pastu zdobit podle fantazie tohle je moje první chaloupka


Nahrávám