Plněné brambory se zeleninovým chutney/Jacket potato se zeleninovým chutney


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Jacket potato neboli plněné brambory jsou skvělé v tom, že je můžete napěchovat nejrůznějšími směsicemi, jak vám jen lednička a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney. Neotřelá kombinace!

Suroviny

Omáčka

  • Lilek 1 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Ocet balsamico 1 lžíce

 

  • Kapie 3 ks
  • Kečup ostrý Otma Gurmán 3 lžíce
  • Sůl dle chuti

Příloha

  • Brambory 4 ks
  • Rukola dle chuti

 

  • Sýr gouda 100 g
  • Zeleninové chutney

Postup

  • 1

    Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké. Cca 20 minut.

  • 2

    A teď je čas na chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu (nebo v troubě), pak je dáte do pytlíku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat,  nakonec přidejte kečup a balsamico.

  • 3

    Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypte sýrem. Nechte je na grilu dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec zasypte rukolou a pokapejte kečupem.


Nahrávám