Pohankové ravioly s ricotoou a špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Pohanková mouka 2 hrnky
  • Žloutek 2 ks
  • Olivový olej lžíce
  • Špenát Znojmia 200 g
  • Muškátový oříšek mletý 0.5 lžička
  • Sůl 0.5 lžička
  • Vejce 1 ks
  • Sýr ricotta 200 g
  • Stroužek česneku

Postup

  • 1

    Na ravioly:

    • 2 hrnky pohankové mouky
    • ½ lžičky soli
    • 2 žloutky
    • 1 vejce
    • 1-2 lžíce olivového oleje

    na náplň:

    • 200 g ricotty
    • 200 g Znojmia Českého špenátu (mraženého)
    • ½ lžičky soli
    • stroužek česneku
    • ½ lžičky muškátového oříšku

    extra pomůcka:

    • formička na led

  • 2

    Špenát nechte rozmrazit, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a smíchejte s ostatními ingrediencemi na náplň.

  • 3

    V míse smíchejte ingredience na ravioly a vypracujte těsto. Rozválejte jej na pláty o velikosti formičky na led a tloušťce zhruba 3 mm.

  • 4

    Prohlubně u formičky vymažte olejem a jeden vyválený plát na ni položte. Lehce prsty zamáčkněte těsto do prohlubní a naplňte směsí špenátu a ricotty. Na připravené ravioly položte druhý vyválený plát a ořízněte přebytečné těsto. Formičku obraťte a jednotlivé ravioly oddělte nožem od sebe. Jejich strany pak stlačte hrotem vidličky. Postup opakujte, dokud nezpracujete celé těsto a náplň.

  • 5

    Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní dejte postupně všechny ravioly. Vařte zhruba 3 minuty a jakmile vyplavou na hladinu, vyjměte je z vody.

  • 6

    Hotové ravioly podávejte s cherry rajčátky, sušeným tymiánem a píniovými oříšky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace