Polévka z pečeného česneku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Před množstvím česneku použitého v této polévce by Drákula bez reptání smeknul a zabarikádoval se ve svém hradu. Větší část česneku jsme upekli, protože pečený česnek je lahůdka sama o sobě. Když se jeho nasládlá chuť zkombinuje s intenzitou čerstvého česneku, výsledkem je tato dokonalá polévka.

Suroviny

  • Česnek palice 5 ks
  • Máslo 1 lžíce
  • Čerstvý tymián 1 lžíce
  • Šlehačka 120 ml
  • Citronové měsíčky 4 ks
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Vývar 730 ml
  • Strouhaný parmazán 60 g
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Tři neoloupané česnekové hlavy překrojte přes stroužky na dvě poloviny. Na řezu zlehka potřete olivovým olejem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Upečené česnekové stroužky vyloupněte a dejte stranou.

  • 2

    V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli spolu s nasekaným tymiánem.

  • 3

    Přidejte opečený česnek i oloupaný syrový česnek a zvolna opékejte dalších 5 minut. Poté zalijte vývarem a vařte, až česnekové stroužky budou velmi měkké. Trvá to zhruba 20 minut.

  • 4

    Rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Přidejte smetanu a nechte ještě jednou přejít varem. Podle chuti přidejte sůl a bílý pepř.

  • 5

    Při podávání posypejte každou porci polévky nastrouhaným parmazánem a zakápněte citronovou šťávou.

  • 6

    TIP! Pokud potřebujete k polévce přikusovat pečivo, zkuste ho tentokrát před servírováním opéct na troše olivového oleje.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace