Provensálská polévka z bílých fazolí s bylinkovo-česnekovým pestem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 24 porce
  • Začátečník

I do slunné Provence jednou přijde podzim, a když se tak stane, uvaří si právě tuto vydatnou zeleninovou polévku plnou voňavých provensálských bylinek, jak také jinak.

Suroviny

Nezařazené

  • Fazole bílé v slaném nálevu Otma gurmán 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Brambory 500 g
  • Rajče 4 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Pepř dle chuti
  • Saturejka větvička

 

  • Mrkev 3 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Cibule 1 ks
  • Zelené fazolky 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Tymián větvička
  • Rozmarýn větvička

Pesto

  • Stroužek česneku 4 ks
  • Bazalka 1 hrst
  • Olej olivový 5 lžic

 

  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Všechnu zeleninu kromě rajčat očistěte a nakrájejte na hrubší kusy. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm nejprve orestujte. Pak přidejte nakrájená rajčata, stáhněte teplotu a nechte ještě 10 minut dusit pod pokličkou.

  • 2

    Zalijte litrem vody a vařte dalších 20 minut. Odolejte pokušení polévku osolit, protože se bude podávat s česnekovým pestem, které je slané. Ke konci vaření přidejte scezené a propláchnuté bílé fazole.

  • 3

    Zatímco se polévka vaří, připravte si česnekovou pastu. Oloupaný česnek rozmixujte se solí, parmazánem a bazalkovými listy na hladké pesto.

  • 4

    Hotovou polévku nalijte do hlubokého talíře a každou porci jednotlivě ozdobte lžící česnekového pesta. Podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe francouzskou bagetou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace