Pusinkový dort s malinovým džemem




Překvapte letos na Valentýna něčím dokonalým ‒ hříšným dortovým pokušením plným těch nejsladších pusinek!

Suroviny

Těsto

  • Máslo 250 g
  • Žloutek 5 ks
  • Kůra z citronu 1 ks
  • Mouka hladká 250 g

 

  • Cukr moučka 60 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 60 ml
  • Extra Jam malina Hamé Sweet méně sladký 250 g

Náplň

  • Bílek 5 ks
  • Cukr moučka 250 g
  • Extra Jam malina Hamé Sweet méně sladký 4 lžíce

 

  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Růžové potravinářské barvivo 5 kapek

Postup

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C a trochou másla vymažte rozkládací dortovou formu zhruba o průměru 22 cm.

  • 2

    Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Přidejte citronovou kůru a žloutky a zašlehejte. Začněte přidávat mléko. Postupujte v několika menších dávkách, aby se dobře spojilo s máslovým základem.

  • 3

    Poté zapracujte prosátou mouku a zpracujte na tužší těsto. Vyklopte ho do připravené dortové formy. Povrch uhlaďte a dejte péct.

  • 4

    Po 20 minutách vyndejte z trouby, potřete povrch rovnoměrně silnou vrstvou džemu a vraťte do trouby na dalších 10 minut.

  • 5

    Teď je čas pustit se do přípravy pusinkového krému. Malinový džem budeme potřebovat zbavit semínek. Nejlepší je protlačit ho přes jemné síto, jde to velmi snadno.

  • 6

    Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou na tuhý sníh. Poté začněte po jednotlivých lžících přidávat moučkový cukr. Vždycky ho pečlivě zašlehejte, než přidáte další dávku. Až přidáte všechen cukr, šlehejte ještě dalších 5 minut.

  • 7

    Odeberte část bílkové hmoty do hrnku a dobře promíchejte se zavařeninou bez semínek. Pokud chcete přidat potravinářské barvivo, teď přišla jeho chvíle. Poté vraťte do mísy a promíchejte. Teplotu trouby snižte na 150 °C.

  • 8

    Naplňte hotový sníh do cukrářského kornoutu s hladkou zdobičkou a udělejte na dortu záplavu malých pusinek. Ozdobený dort dejte na 10 minut péct do trouby při snížené teplotě. Potom troubu vypněte a nechte v ní dort dosušit dokud trouba úplně nevychladne. Sněhové pusinky musí být na dotek suché.

  • 9

    TIP! Při podávání poprašte moučkovým cukrem a podávejte s kopečkem zakysané smetany. Dort je nejlepší při pokojové teplotě nebo ještě trochu teplý.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace