Rajčatová polévka s kadeřávkem a bílými fazolemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Dejte si kouřící talíř této husté polévky a dost možná začnete milovat podzim i se všemi plískanicemi. Protože kdy jindy bychom si tolik vychutnali vydatné polévky, které prohřejí celé tělo, zasytí a vylepší náladu?

Suroviny

Nezařazené

  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer řapíkatý 3 stonky
  • Kapusta 4 listy
  • Oregano čerstvé 1 lžíce
  • Rajčatové pyré Otma 3 lžíce
  • Sůl dle chuti

 

  • Stroužek česneku 3 ks
  • Brambory 2 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Fazole bílé 150 g
  • Rajčata konzervovaná krájená 1 ks
  • Olej olivový dle chuti
  • Pepř dle chuti

Příloha

  • Bageta 2 ks
  • Olej olivový 2 lžíce

 

  • Bylinky 1 svazek
  • Stroužek česneku 2 ks

Postup

  • 1

    >>Rajčatové pyré 190g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Po pár minutách přidejte nakrájený česnek a nechte ještě pár minut opékat.

     

  • 2

    Přidejte nakrájenou mrkev, brambory a řapíkatý celer a opékejte dalších 5 minut. Zalijte litrem vody, přihoďte nakrájenou cuketu, oregano, osolte a vařte 10 minut. Poté přidejte nakrájený kadeřávek, krájená rajčata a rajčatové pyré. Vařte dalších 5–8 minut.

     

  • 3

    Ke konci vaření dejte do polévky bílé fazole a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

     

  • 4

    Z olivového oleje, utřeného česneku a nasekaných bylinek (bazalka, tymián, oregano, petržel) si připravte směs na ochucení baget. Pečivo podélně rozkrojte a na řezné ploše potřete bylinkovou směsí. Poté 5 minut zapečte pod rozpáleným grilem dokřupava.

  • 5

    TIP!

    • Udělejte si větší množství bylinkové směsi, která se dává na bagety, a dochuťte s ní polévku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace