Restované pikantní kuře s cizrnou a domácím pita chlebem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 3 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Olej olivový 1 lžíce
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Cizrna 400 g
  • Rajčatový protlak OTMA 2 lžíce
  • Koriandr hrst
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Vlažná voda 260 ml
  • Kuřecí stehna 5 ks
  • Pepř
  • Česnek 2 stroužky
  • Harissa Hamé 130 g
  • Kuřecí vývar 0.5 hrnek
  • Mouka hladká 250 g
  • Sušené droždí 1 balení
  • Cukr 1 lžička

Postup

  • 1

    Ingredience:

    na kuře:

    • lžíce olivového oleje
    • 5 kusů horních kuřecích stehen
    • sůl a pepř na dochucení
    • malá cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 400 g cizrny ve slaném nálevu
    • 130 g Hamé Harissy
    • 2 lžíce Otma Rajčatového protlaku
    • ½ hrnku kuřecího vývaru
    • hrst čerstvého koriandru

     

    na pita chleba:

    • 250 g hladké mouky
    • 250 g polohrubé mouky
    • balíček sušeného droždí
    • 260 ml vlažné vody
    • 2 lžičky soli
    • lžička cukru

  • 2

    Všechny suroviny na pita chléb smíchejte a vypracujte hladké, tužší těsto, které nelepí. Přikryjte utěrkou a nechte 35 minut kynout.

  • 3

    Z vykynutého těsta vytvarujte 7-8 kuliček, které rukou zploštěte. Nechte ještě na utěrce zhruba 20 minut kynout a předehřejte troubu na 250 °C. Z kousků těsta vyválejte placky, nechte chvilku odstát, aby jejich povrchu mírně oschnul a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

  • 4

    Pečte 4 minuty, dokud se chléb nezačne mírně nafukovat. Předehřejeme si troubu na 250 °C, z bochníků těsta vyválíme placky a necháme je chvíli odstát, aby jejich povrch mírně oschnul. Plech vyložíme papírem na pečení, placky chleba na něj naskládáme a dáme do trouby upéct. Pečeme asi 4 minuty - chleba se začne mírně nafukovat.

  • 5

    Teplotu trouby snižte na 180 °C. Kuřecí horní stehna osolte a opepřete z obou stran. V hrnci, který lze dát i do trouby, rozehřejte olej a kuřecí maso opečte (cca 5 minut z každé strany). Dejte stranu a do výpeku přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte zhruba 3 minuty.

  • 6

    Přidejte rajčatový protlak a restujte další minutu. Přidejte okapanou cizrnu, harissu a vývar a nechte projít varem.

  • 7

    Na omáčku dejte opečené kuřecí a dejte péct do trouby na 20-25 minut.

  • 8

    Podávejte s opečeným pita chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace