Rohlíčky plněné špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Droždí 1 kostka
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Sůl 1 lžička
  • Mléko 300 ml

 

  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Vejce 1

Náplň

  • Anglická slanina 1
  • Sýr niva 1
  • Špenátové listy 1

 

  • Šunka 1
  • Česnek 1

Poleva

  • Vejce 1

 

Postup

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přídáme vykynutý kvásek, mléko, olej a sůl. Necháme na teplém místě vykynout. Na vále vyválíme kolo, které rozdělím do trojúhelníčků asi na 8 dílů (vezmeme vždy kousek těsta). Na každý trojúhelník dáme plátek slaniny nebo šunky, směs nakrájeného špenátu se stroužkem česneku, poté posypeme nivou, zabalíme od nejširšího okraje směrem dolů, až vznikne rohlíček. Tak zpracujeme celé těsto. Dáme na plech s pečícím papírem. Pomažeme vejcem, posypeme solí. Pečeme ve vyhráté troubě cca 10-15 min.


Nahrávám