Roláda s tvarohovým krémem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 30 g
  • Cukr moučka 90 g
  • Sůl
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Cukr moučka 3 lžíce
  • Citronová kůra 1 lžička
  • Čerstvé ovoce
  • Vejce 5 ks
  • Kakao 20 g
  • Máslo
  • Smetana ke šlehání 400 ml
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Extra Jam Hamé jahoda 200 g
  • Pistácie nasekané

Postup

  • 1

    Na roládu:

    • 30 g hladké mouky
    • 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
    • 90 g moučkového cukru
    • 20 g kvalitního kakaa
    • špetka soli
    • trocha másla

    Na krém:

    • 250 g tučného tvarohu
    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • 1 lžička citrónové kůry

    Na ozdobu:

    • 200 g Extra Jam Jahoda
    • čerstvé ovoce (např. fíky, kiwi)
    • nasekané pistácie

  • 2

    Bílky si dáme šlehat v robotu se špetkou soli. Když nám začnou bílky bělat, začneme po lžících přidávat moučkový cukr, dokud z bílků neušleháme tuhý lesklý sníh

  • 3

    Do hotového sněhu pak zašleháme pomalu žloutky. Nakonec pouze ručně zamícháme přesáté kakao a mouku.

  • 4

    Na plech si dáme pečicí papír, který z obou stran potřeme máslem, aby se nám hezky přilepil na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír a roládu pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.

  • 5

    Hotovou roládu si sundáme z plechu, necháme ji chvilku zchladnout a zarolujeme, aby získala budoucí tvar rolády a dobře se nám rolovala.

  • 6

    V robotu si vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem. Když je cukr dobře zašlehaný, přidáme smetanu ke šlehání a šleháme do tuhého krému.

  • 7

    Roládu si rozložíme a potřeme jahodovým Extra Jamem. Poté ji potřeme krémem (necháme si zhruba jednu čtvrtinu krému na ozdobení vršku rolády) a roládu zarolujeme.

  • 8

    Zbylý krém si naplníme do sáčku a ozdobíme jím roládu. Nakonec poklademe čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace