Sachr dort


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Vejce 6 ks
  • Mouka hladká 70 g
  • Kypřící prášek Vitana 1 ks
  • Máslo 100 g
  • Sůl 1 špetka
  • Kůra z citronu 1 ks
  • Cukr moučka 160 g
  • Čokoláda hořká 160 g
  • Třtinový cukr 125 g
  • Mouka hrubá 70 g
  • Kakao 50 g
  • Rum 5 lžic
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Extra Jam Meruňka Hamé Sweet 1 ks
  • Voda 125 ml

Postup

  • 1

    V míse utřete máslo s cukrem, pak přidáte žloutky a směs vyšleháte šlehačem do pěny. Do té přidáte kakao, obě mouky, kypřící prášek, skořici, citrónovou kůru a rum. 

  • 2

    Z bílků vyšleháte tuhou pěnou, která se neodlepuje od šlehací metly. Bílky opatrně přimícháte do těsta. 

  • 3

    Troubu si rozpálíte na 160 stupňů. Vymažete si dortovou formu a pečte asi 40 minut. Upečené těsto zkontrolujete tak, že do něj zapíchnete špejli. Pokud bude špejle suchá, je těsto upečené.

  • 4

    Dort nechte úplně vychladnout, pak jej rozřízněte a promažte meruňkovým džemem.

  • 5

    Na polevu svaříte v rendlíku vodu s cukrem, přidáte čokoládu a směs mícháte dohladka. Polevou dort potřete.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace