Sádlové bochánky s rybízovým džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Jednoduchý a skvělý vánoční recept našich babiček, který je sladký i kyselý zároveň. Někdo je dělá s kakaem, někdo bez, my si ale tyhle Vánoce dáme ty kakaové.

Suroviny

  • Sádlo 150 g
  • Kakao 2 lžíce
  • Extra Jam rybízový Hamé na ozdobu
  • Cukr moučka 100 g
  • Mouka hladká 170 g
  • Moučkový cukr s vanilkou Vitana 1 ks
  • Sůl 1

Postup

  • 1

    Vyndejte si sádlo z lednice, aby mělo pokojovou teplotu a dobře se vám s ním pracovalo. 

  • 2

    . Na velké prkénko nebo do mísy přesypte pře sítko mouku a cukr, přidejte sůl.

  • 3

    Nakonec prohněťte sypké přísady se sádlem v pěkný tuhý bochánek, dejte do folie a nechte 2 hodiny v lednici. 

  • 4

    Předehřejte si troubu a na plech vyložený pečicím papírem válejte malé sádlové kuličky.

  • 5

    Prstem zatlačte do středu kuličky důlek a zdobte lžičkou rybízového džemu. Pečte na 180 °C asi 25 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace