Salát s čočkou a špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Špenát Znojmia 100 g
  • Máslo přepuštěné 1 lžička
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Hořčice dijonská 1 lžička
  • Zelená francouzská čočka 50 g
  • Mix salátů 100 g
  • Med 1 lžička
  • Piniové oříšky hrst

Postup

  • 1

    Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm povolený špenát tak, aby se úplně zbavil přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Čočku si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

  • 3

    V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř.

  • 4

    V míse si smícháme mix salátů, zálivku, čočku a zchladlý špenát. Salát naservírujeme na talíř a posypeme nasekanými piniovými oříšky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace