Salát s krůtím masem a brusinkovou zálivkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Tímto salátem vás přesvědčíme, že brusinky nejsou jenom zimní záležitost a příloha ke svíčkové. V létě jim to sluší možná ještě víc, protože oceníme jejich nasládlou a příjemně nahořklou chuť. K bílému masu a ledovému salátu jsou prostě dokonalé.

Suroviny

  • Ledový salát 1 hlávka
  • Brusinky Hamé 1 ks
  • Ocet vinný 2 lžíce
  • Ořechy pekanové 1 hrst
  • Maso krůtí 250 g
  • Sýr feta 200 g
  • Olej olivový 75 ml

Postup

  • 1

    >>BRUSINKY 180 g Hamé koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Polovinu fety dejte do hrnku spolu s brusinkami a octem a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte třetinu olivového oleje a rozmixujte. Potom přidejte další díl, opět rozmixujte a stejně tak poslední dávku oleje.

  • 2

    Ledový salát operte, nechte řádně okapat a natrhejte. Krůtí maso oberte a rozdělte po vláknech na menší kousky.

  • 3

    Do salátové mísy dejte nejprve vrstvu salátu, na ni navršte pečené krůtí maso a pokapejte dresinkem. Posypejte pekanovými ořechy a nadrobenou fetou. Podávejte s čerstvým pečivem.

  • 4

    TIP

    • Elegantně spotřebujte zbytky nedělního oběda! Místo krůtího se dá stejně dobře použít i další bílé maso – kuřecí a klidně i králík.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace