Skořicový věnec


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Droždí 15 g
  • Cukr třtinový 1 lžíce
  • Mléko 130 ml
  • Změklé máslo 30 g

 

  • Mouka hladká 300 g
  • Sůl 1 špetka
  • Žloutek 1 ks

Náplň

  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Změklé máslo 60 g

 

  • Mletá skořice 3 lžičky
  • Cukr třtinový 5 lžic

Postup

  • 1

    Z uvedených surovin vypracujte pružné těsto, které nelepí a nechejte ho hodinu kynout pod útěrkou. Můžete ho taktéž připravit v domácí pekárně.

  • 2

    Vykynuté těsto vyválejte na tenkou placku ve tvaru obdelníku, po celé ploše ho potřete změklým máslem a posypte cukrem smíchaným se skořicí.

  • 3

    Srolujte ho jako roládu a rozřízněte podelně napůl.

  • 4

    Zamotejte obě části dohromady jako vrchní patro vánočky a vytvarujte do podoby věnce. Konce spojte pevně dohromady, přeneste si věnec na plech na pečící papír a nechte ještě chvíli kynout.

  • 5

    Po 10-15 minutách dejte do trouby rozehřáté na 180 stupňů asi na 20-25 minut nebo do remosky.

  • 6

    Po upečení můžete pocukrovat nebo polít rozehřátým máslem s troškou rumu. Nejlépe chutná ještě teplý a svou chutí nejvíce připomíná trdelník. Když si k němu dáte dobré svařené víno, tak budete mít atmosféru vánočních trhů přímo u vás doma. :-)


Nahrávám