Smaženka s pestem z medvědího česneku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Smaženka, nebo také chleba ve vajíčku, je výborným receptem do dnešních dní. Můžete zpracovat starší chléb a bylinky společně s pestem z medvědího česneku vám zároveň připomenou jaro, které nedočkavě klepe na okno. V některých krajích znají smaženku jako trochu jiné jídlo. Alespoň to vajíčko jako základ zůstává! Jiný kraj... jiný chleba a vejce. My jsme pro vás připravily vynikající sendvič se zeleným pestem, parmazánem a kečupem ze šťavnatých rajčat.

Suroviny

Příloha

  • Chleba 4 plátky
  • Pesto 1 lžička
  • Máslo 1 lžíce
  • Strouhaný parmazán 100 g

 

  • Vejce 3 ks
  • Olivy zelené 1 lžíce
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Sůl 1 špetka

Dip

  • Kečup Gurmán Otma 4 lžíce
  • Cibulka jarní 1 ks

 

  • Petrželka 1 snítka
  • Mořská sůl 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Nakrájejte si 4 tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, projeďte ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou.

  • 2

    Na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem. Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté. Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým. Bude stačit minutka.

  • 3

    Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Teď si nasekejte bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, dejte na ní pořádnou lžíci kečupu a dozdobte vším zeleným. (Dětem dáváme kečup dovnitř místo sýra.)


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace