Šťavnatá veganská buchta z přesnídávky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Začátečník

Buchta bez mléka a vajíček, a přesto je šťavnatá a nadýchaná. Je to jako z pohádky o chytré horákyni a rozhodně se vyplatí vyzkoušet, i když nejste vegani. Buchta totiž neodolatelně voní ovocem a zkaramelizovaným cukrem, kterým jsme ji posypali na povrchu.

Suroviny

  • Mouka hladká 450 g
  • Olej rostlinný 200 ml
  • Jedlá soda 3 lžičky
  • Slunečnicová semínka 1 hrst
  • Sušené ovoce 150 g
  • Hamánek Happy Fruit s meruňkami a broskví 270 g
  • Cukr krupice 150 g
  • Šťáva z 1/2 citronu 1 ks
  • Cukr hnědý 2 lžíce

Postup

  • 1

    >>Kojenecká výživa HAPPY FRUIT meruňka s broskví 100% ovoce koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Přesnídávku Hamánek smíchejte v míse s olejem. V malé misce zalijte jednou sodu citrónovou šťávou, což trochu vzkypí. Potom přilijte k základu těsta.

     

  • 2

    Mouku prosijte rovnou do mísy a těsto promíchejte. Přidejte sušené ovoce a slunečnicová semínka a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně smísily.

  • 3

    Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažte trochou oleje nebo másla. Případně můžete vyložit pečicím papírem. Vlijte hotové těsto a povrch uhlaďte. Posypejte na povrchu hnědým cukrem a dejte na 50 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.

     

  • 4

    Před dopečením si špejlí ověřte, že je buchta dobře upečená i ve středu. Zapíchněte špejli doprostřed, a jestli na ní budou drobečky, když ji vytáhnete, nechte buchtu ještě chvíli dopéct. Hotová je v momentě, kdy je vytažená špejle suchá a čistá.

  • 5

    Upečenou buchtu nechte vychladnout a potom nakrájejte na plátky.

     

     

  • 6

    TIP!

    • Polovinu bílé mouku zkuste nahradit celozrnnou. Můžete přidat i sušené pšeničné klíčky. 


Nahrávám