Štědrovečerní jahelník


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mléko 1 l
  • Švestková povidla 200 g
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Jáhly 200 g
  • Jablka nastrouhaná 5 ks
  • Sůl 1 špetka

Postup

  • 1

    Jáhly spaříme vařící vodou. V trochu osoleném mléce za stálého míchání uvaříme hustější kaši, kterou osladíme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Polovinu dáme do vymazané remosky, na to povidla rozmíchané s rumem, vrstvu jablek se skořicí, povidla a nahoru kaši. Pečeme asi na 180 stupňů 45 minut. Kaši při chladnutí nenecháváme bez dozoru. Manžel za mnou přišel, že kaše byla výborná politá javorovým sirupem. Ať drobné jáhly přinesou jedlíkům hojnost peněz v příštím roce!


Nahrávám