Studená okurková polévka s bazalkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pokud jste ještě nezkoušeli studenou polévku, toto je recept pro vás. Je hotová na jedno stisknutí tlačítka a její hladkou a chladivou konzistenci, která je díky zázvoru i trochu pikantní, si prostě zamilujete.

Suroviny

  • Okurka 1 ks
  • Bazalka 1 hrst
  • Zázvor čerstvý 1 lžička
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Avokádo 1 ks
  • Podmáslí 250 ml
  • Šťáva z citronu z jednoho kusu
  • Stroužek česneku 1 ks

Postup

  • 1

    Okurku oloupejte, rozkrojte podélně na poloviny a lžičkou vydlabejte semínka. Nakrájejte na kostky a dejte do mixéru.

  • 2

    Avokádo rozpulte a vyndejte pecku. U zralých plodů to většinou jde prsty. Pokud se pecka nechce vzdát sama, pomozte si trikem s nožem – když ho energicky zaseknete do pecky a pootočíte, sama se vyloupne. Dužinu vydlabejte lžící a vložte do mixéru.

  • 3

    Přidejte ostatní suroviny a rozmixujte na hladký krém. Přelijte do mísy a dejte do lednice pořádně vychladnout.

  • 4

    TIP! Podávejte ozdobené kopečkem zakysané smetany a malou snítkou bazalky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace