Sváteční francouzské brambory


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Máslo 1 dle potřeby
  • Vejce 3 ks
  • Okurky kyselé 1 dle potřeby
  • Sýr eidam 150 g
  • Salám 150 g
  • Sůl 1 dle potřeby
  • Uvařené brambory 1 kg
  • Hořčice 2 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Smetana 1 ks

Postup

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce po vychlazení nakrájíme na plátky nebo přes mřížku na hranolky. Dáme do máslem vymazaného pekáče - prokládáme nakrájeným jemným salámem, cibulí nakrájenou na kolečka a 2 vejce uvařené a nakrájené na kostičky. V misce rozkvedláme zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a hořčici tu můžeme kombinovat s dijonskou. Osolíme a opepříme dle chuti a směsí zalijeme brambory. Pečeme při vyšší teplotě (asi 200°c) dozlatova. Podáváme s okurkami a zeleninou.


Nahrávám