Tagliatelle s rajčatovou omáčkou, parmazánem a bazalkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Tagliatelle 250 g
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Česnek 1 stroužek
  • Sušená rajčata 4 ks
  • Máslo rozpuštěné 1 lžíce
  • Prosciutto 80 g
  • Sůl
  • Cherry rajčátka 8 ks
  • Šalotka 3 ks
  • Rajčatový protlak OTMA 2 lžíce
  • Bazalka
  • Žampióny 2 ks
  • Sýr parmezán 50 g

Postup

  • 1

    >>Rajčatový protlak 115g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Do hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny a osolíme je.

  • 2

    Na plech vyložený pečicím papírem si dáme cherry rajčátka a pečeme je v troubě 10 - 15 minut na 200 stupňů.

  • 3

    Mezitím si na pánev dáme olivový olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou šalotku. Když nám začne zlátnout, přidáme na plátky pokrájený česnek. Zhruba po minutě přidáme rajský protlak, nakrájená sušená rajčata, sůl a nasekanou bazalku.

  • 4

    V rendlíku si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm dozlatova na plátky nakrájené žampiony, které podle chuti osolíme.

  • 5

    Do hrnce s vroucí vodou dáme těstoviny a uvaříme podle návodu.

  • 6

    Těsně před tím, než budeme chtít slít těstoviny, nalijeme jednu sběračku vody z těstovin do rajčatové směsi a promícháme.

  • 7

    Okapané těstoviny dáme do pánve s rajčatovou směsí a dobře smícháme. Poté přidáme žampiony a nakrájené prosciutto.

  • 8

    Servírujeme na talíř a nakonec ozdobíme několika plátky žampionů, prosciuttem, pečenými cherry rajčaty, strouhaným parmazánem a lístky čerstvé bazalky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace