Tvarohové taštičky (šibřinky) s povidlovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hrubá 200 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Sůl špetka
  • Citronová kůra 0.5 lžička
  • Cukr moučka 1 lžíce
  • Švestková povidla slazená Hamé 300 g
  • Víno červené 100 ml
  • Vejce 3 ks
  • Voda 1
  • Tvaroh 200 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Pudinkový prášek 1 lžička
  • Mletá skořice Vitana 0.5 lžička

Postup

  • 1

    Na taštičky:

    • 200 g hrubé mouky
    • 2 vejce
    • 1 lžíce povoleného másla + 1 lžíce másla na dokončení
    • voda podle potřeby
    • špetka soli

    Na tvarohovou náplň:

    • 200 g tvarohu
    • 1 malé vejce
    • ½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 1 vrchovatá lžička pudinkového prášku

    Na povidlovou omáčku:

    Na dokončení:

    • moučkový cukr
    • skořice

  • 2

    Na vál si dáme hrubou mouku, do které vyklepneme vejce, přidáme máslo a sůl. Pomocí nože zpracováváme těsto. Pokud je hodně tuhé, přidáváme postupně vodu, dokud nám nevznikne hladké těsto. Těsto je třeba důkladně propracovat (trvá to až 10 minut).

  • 3

    Hotové těsto si na pomoučeném vále vyválíme na hodně tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti cca 8 cm.

  • 4

    V misce si smícháme tvaroh, vejce, citrónovou kůru, vanilkový extrakt, cukr a pudinkový prášek. Tuto náplň dáváme pomocí malé lžičky do středu vykrájených koleček, které přehneme a pomocí prstů a následně vidličky důkladně přitiskneme.

  • 5

    Hotové taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 6 minut. Hotové taštičky dáme do misky a přidáme na ně trochu rozpuštěného másla, aby se nám neslepily.

  • 6

    Mezitím si připravíme povidlovou omáčku. Do rendlíku si dáme povidla, skořici a víno a prohřejeme.

  • 7

    Vzniklou povidlovou omáčku rozdělíme na talíře, přidáme hotové taštičky a posypeme moučkovým cukrem se skořicí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace