Vánoční štola


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr moučka 200 g
  • Máslo 200 g
  • Kandované ovoce 1 balení
  • Rozinky 1 hrst
  • Tvaroh měkký 250 g
  • Sůl špetka
  • Cukr vanilkový 1
  • Prášek do pečiva 1
  • Vejce 2
  • Vlašské ořechy drcené 1 hrst
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Rum 2 lžíce

Postup

  • 1

    Rozinky si na chvilku namočíme do rumu .Navážíme si máslo do těsta budeme potřebovat jen 150 gramů másla , zbytek másla bude na potření na štolu.Navážíme si 150 gramů moučkového cukru také zbytek cukru bude na upečenou upečenou štolu. Postup máslo a cukr utřeme,přidáme vejce ,tvaroh ,zakysanou smetanu a ostatní suroviny vypracujeme těsto.Nebojte se podsypávat moukou.Z těsta vyválíme plát .Strany přeložíme doprostřed k sobě a ještě jednou na sebe.Přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 178 st asi 45 -55 minut.Záleží jak vám peče trouba. Zatím co se peče tak si zbytek másla rozehřejeme .Po upečení ještě horkou štolu potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru.Štola se může hned jíst .Je výborná


Nahrávám