Velikonoční meruňkovo-kokosový dort


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Ovocná náplň s kousky ovoce Meruňka 420 g
  • Máslo 0.75 hrnek
  • Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana 2 lžičky
  • Vanilkový cukr Vitana 1 balení
  • Mléko plnotučné 1 hrnek
  • Smetana zakysaná 0.25 hrnek
  • Kokos strouhaný 1 hrnek
  • Mouka hladká 3 hrnky
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupice 1.5 hrnky
  • Smetana ke šlehání 1 hrnek
  • Cukr moučka 2 lžíce

Postup

  • 1

    Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvičce nasucho opražte strouhaný kokos (nebo kokosové lupínky) tak, aby lehce zhnědl.

  • 2

    Vymažte dvě dortové formy (o průměru cca 22 cm). V míse smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek a špetku soli.

  • 3

    Ve vyšší nádobě rozmixujte dohladka změklé máslo s krystalovým cukrem. V míchejte postupně všechna vejce. Přidejte vanilkový cukr a ¾ hrnku meruňkové ovocné náplně. Postupně přimíchejte směs mouky a následně mléko a vypracujte vláčné těsto. To rozdělte do připravených forem a dejte na 40 - 45 minut péct. Poté nechte zcela vychladnout

  • 4

    Vyšlehejte smetanu, jemně do ní vmíchejte do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. První korpus dortu dejte na talíř, pomažte zbylou ovocnou směsí a přiklopte druhý korpusem. Celý dort (shora i po obvodu) potřete šlehačkou a po obvodu ozdobte opraženým kokosem.


Nahrávám