Vepřový plátek a pečené batáty se špenátovým pestem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Už jste někdy zkoušeli batáty neboli sladké brambory? Máme pro vás snadný a chutný recept. Byl by hřích nevyzkoušet tyto nažloutlé plody, které obsahují výjimečně velké množství betakarotenu i spoustu dalších vitaminů a vlákniny. Jsou to prostě takové nutričně hodnotnější brambory s příjemnou chutí.

Suroviny

Nezařazené

  • Vepřová krkovice 4 plátky
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Pepř čerstvě mletý dle chuti
  • Olej na opečení

 

  • Batáty 750 g
  • Hrubá sůl dle chuti
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce

Pesto

  • Špenátové listy 80 g
  • Piniové oříšky 2 lžíce
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 200 ml

 

  • Čerstvý kopr 1 hrst
  • Sůl 1 lžička

Postup

  • 1

    Vepřové plátky zlehka naklepejte. Jemně potřete olivovým olejem, osolte a opepřete a nechte chvilku odpočinout.

  • 2

    Batáty oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Prolisovaný česnek a sůl smíchejte v misce s olivovým olejem a směsí potřete plátky batátů. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20‒30 minut.

  • 3

    Všechny suroviny na pesto rozsekejte tyčovým mixérem. Pohlídejte si, aby výsledná hmota měla spíš hrubší konzistenci. Chceme připravit pesto a ne omáčku, i když hladký krém by měl také stejnou chuť.

  • 4

    Plátky krkovice rychle opečte na pánvi. Na talíři dejte na každou porci masa lžičku špenátového pesta a jako přílohu servírujte opečené batáty.

  • 5

    TIP! K batátům se můžete chovat jako ke klasickým bramborám. Příště je zkuste třeba rozmačkat na jemnou kaši s máslem nebo nakrájet na slabé plátky a opéct se solí jako chipsy.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace