Vláčný perník


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 400 g
  • Kypřící prášek do perníku 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 200 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 4 lžíce
  • Cukr moučka 300 g
  • Prášek do pečiva 0.5 ks
  • Kakao 2 lžíce
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Perníkové koření 1 lžička

Postup

  • 1

    >>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.

  • 2

    Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.

  • 3

    Perník můžeme nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35x25 cm nebo můžeme použít formu na muffiny (těsto lijeme zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).

  • 4

    Pečeme na 175 stupňů 35 - 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace